Vreemdgaan zonder te zoenen of te seksen

Vreemdgaan, wat versta jij er onder? De meesten denken gelijk aan zoenen met een ander. Of seks hebben met een ander. That’s it? Was dat maar waar. Er is een nieuwe manier van vreemdgaan het leven in geroepen. En eigenlijk bestond het ook al wel: je voelt je aangetrokken tot een persoon op zowel fysiek als emotioneel gebied. Alleen nu is er onder andere social media aan gekoppeld: je checkt overdreven veel bijvoorbeeld de instagrampagina van diegene of stuurt iets te veel appjes. We hebben het over ‘Micro-cheating’: meerdere kleine acties die je onderneemt omdat je je tot iemand buiten je relatie emotioneel of fysiek aangetrokken voelt.

Geheimen delen met degene waarmee je micro-cheat

Micro-cheaten dus. Wat valt er dan onder die kleine acties? We hadden het al over het checken van socialmediakanalen en appen. Maar ook het delen van geheimen samenvalt onder micro-cheating. Waarom zou je partner bijvoorbeeld niet mogen weten wat jullie bespreken? Verwijder je appjes voor je lief in je telefoon zou kunnen kijken? Verander je je toegang tot Messenger, zodat je lief er niet in kan kijken? Met vriendinnen of vrienden vind je dat niet erg. Maar waarom dan wel met diegene waarmee je geheimen deelt, die je lief blijkbaar niet mag weten? Micro-cheaten is bijna nog wel ingewikkelder dan vreemdgaan door het bed met iemand te delen…

Wat maakt micro-cheating dat het onder vreemdgaan valt?

Instagram en Facebook en LinkedIn en Snapchat van iemand checken, dat lijkt onschuldig. Want dat doe je ook bij vrienden, uit nieuwsgierigheid of gewoon voor de fun. No problem, zullen jij en je partner denken. Maar wanneer is het nu micro-cheaten? Het geheimen delen zoals hierboven besproken, dat maakt het micro-cheaten! Het vreemdgaan door geheimpjes te hebben samen voor onder andere je partner. De fysieke en emotionele aantrekkingskracht delen met iemand door samen een geheim te hebben verbind. Lastige zaak en soms is het ook lastig om jezelf te betrappen op micro-cheating: wie houd je nu voor de gek? Hieronder volgt een lijst met symptomen van micro-cheating. Herken je jezelf erin? Of kun je je lief betrappen?

Hoe betrap je jezelf of je lief hierop?

Hieronder een voorbeeld van een checklist waarbij je na kunt denken of jij aan het micro-cheaten bent, of dat het echt gewoon vriendschappelijk bedoeld is. Wat denk jij na het lezen van deze checklist?

  • Overdreven veel checken van socialmediakanalen
  • Het geheimhouden van gesprekken tussen elkaar
  • Elkaar veel taggen, omdat jullie samen die grapjes begrijpen
  • Ontkennen van een relatie bij degene met wie je micro-cheat
  • Elke dag bij het wakker worden en slapengaan ‘de ander’ appen om duidelijk te maken dat je aan hem/haar denkt
  • ‘De ander’ iets te vaak een klein cadeautje geven of een lieve quote sturen