Het mag wat kosten (of toch niet?)

Yes, je hebt net een superleuke meid of jongen aan de haak geslagen! Jullie besluiten om binnenkort wat met z’n tweeën te gaan doen, om elkaar wat beter te leren kennen. Helaas heb je net je studiefinanciering erdoor gejaagd en je loon komt ook over twee weken pas binnen, wat moet je doen? Je wil die date natuurlijk niet een aantal weken verplaatsen… Wij geven je tips om een gezellige, leuke, romantische date te regelen die niet veel geld kost of misschien wel helemaal gratis is!

Picknicken

Picknicken, klinkt misschien een beetje saai, maar stiekem is het zo gezellig! Ga eerst samen naar de supermarkt om jullie favoriete drankjes en snacks te scoren. Pak een grote tas en stop daar het eten en drinken, samen met een groot kleed in. Ga lekker een stukje wandelen of fietsen en zoek een mooi plekje op in het park of misschien wel in het bos. De perfecte date voor als je iemand nog niet zo goed kent, tijd genoeg om lekker te kletsen!

Liefde gaat door de maag

Wie houdt er nou niet van heerlijk eten? Ga samen koken! Veel goedkoper dan naar een restaurant en minstens zo gezellig (misschien nog wel gezelliger). Kies een lekker recept uit en ga aan de slag, gezelligheid en gelach gegarandeerd! Dek de tafel netjes en steek wat kaarsen aan. Flesje wijn erbij, karafje water… net echt! Ook deze date is super geschikt als je lekker de hele avond wil kletsen. Maak er nog een lekker toetje bij en alles is compleet! En nog een voordeel: je kunt gelijk zien hoe zijn of haar kookkunsten zijn (-;

Net als op vakantie…

Een warme zomeravond, hoe romantisch wil je het hebben? Misschien herken je het wel: kamperen in Frankrijk, spelletjes spelen tot in de late uurtjes en een glas wijn in je hand. De Franse schimmelkaas kan daarbij natuurlijk niet ontbreken! Wat nou als je dit gewoon in je eigen achtertuin creëert? Maak de achtertuin gezellig, steek de vuurkorf aan als je die hebt (in Nederland blijft het toch echt meestal wel wat kouder dan in Frankrijk) en haal wat spelletjes van zolder. Kaarsjes zijn niet te missen en ook een lekker drankje is een must! Misschien nog een achtergrondmuziekje en wat hapjes en jullie avond is compleet. Wedden dat jullie een superromantische avond voor de boeg hebben?

Thuisbioscoop

‘Tegenwoordig’ zijn bioscoopbezoekjes helemaal niet zo goedkoop meer als dat het vroeger was. Een kaartje, bak popcorn en wat drinken: je bent al snel 20 euro kwijt. Hoe moeilijk is het om je woonkamer in een thuisbioscoop te transformeren? Voorzie de bank van lekkere kussens en een zacht dekentje, maak een bak (of twee) popcorn klaar en dim de lampen in je woonkamer. Misschien wat kaarsjes aan en de film kan beginnen! Is het mooi weer en heb je een beamer? Maak een openluchtbioscoop in de tuin! Hang een laken op of projecteer de film op een witte muur. Kies een film uit die jullie allebei leuk vinden en enjoy! 

Het hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zien om een leuke date te hebben met iemand voor weinig geld. Een goed gezelschap doet al een hele boel (-;