Blijf koel bij zwoele en zomerse nachten

Romantisch nagenieten van een heerlijk zomers dagje, gezellig nog even kletsen, tegen elkaar liggend in bed. En dat met nog steeds 25 graden. Pff, niet uit te houden! Daarom geven we een paar tips over hoe je het wel gezellig kan houden in bed. Romantisch tegen elkaar aan, zonder binnen een minuut badend in het zweet weer van elkaar af te rollen.

1.    Vervang een deken voor alleen een laken

Veel mensen hebben een winterdeken en een zomerdeken. Toch is voor de meesten ook de zomerdeken te warm. Haal die er gewoon uit en trek alleen het laken over jullie heen. Toch iets te fris? Kruip dan nog iets dichter tegen elkaar aan.

2.    Schaf een ventilator aan

Er bestaan lampen met een ventilator. Of andersom. In ieder geval, een ventilator boven het best brengt heel wat verkoeling. Of koop een ventilator die je op het nachtkastje of aan het voeteneind neer kan zetten. Beter niet gelijk bij je hoofd, want daar krijg je een stijve nek van en een hele droge mond.

3.    Doe het raam een stukje open

Sommigen beweren dat het juist goed is om alles potdicht te houden. Dat is overdag ook zeker zo. Helemaal als de zon recht op je ramen schijnt. In de avond koelt het toch altijd iets af en vaak begint het dan licht te waaien. Daarnaast is ‘frisse’ lucht ook belangrijk en fijn om in te ademen met slapen. Doe vlak voor jullie samen in bed stappen dus toch het raam op een kier, zodat het lekker naar binnen kan waaien en jullie gerust lekker tegen elkaar aan kunnen kruipen.

4.    Slaap met natte sokken aan

Met sokken aan schijnt de seks beter te zijn… Hoe zou dat dan zijn met natte sokken? Het voelt vast een beetje apart aan, maar het verkoelt wel enorm! Lekker tegen elkaar aan blijven liggen dus, dat lukt wel met natte sokken!

5.    Slaap niet lepeltje-lepeltje, maar…

Kruislings! Slaap met jouw hoofd op zijn buik en je lichaam de andere kant op. Dit is een voorbeeld, zoek lekker uit wat jullie het fijnste vinden liggen.  Als jullie lichamen elkaar zo min mogelijk raken. Desnoods alleen de benen over elkaar. Zo lig je toch tegen elkaar aan, kun je elkaar misschien nog aankijken en fatsoenlijk met elkaar kletsen, zonder dat je zuchtend en steunend uit elkaar drijft van de warmte.

6.    Blijf lief tegen elkaar, niemand kan wat aan de warmte doen

Een hele belangrijke tip om koel en gezellig tegen elkaar aan te blijven slapen: blijf lief tegen elkaar! Je partner kan er niets aan doen dat het zo warm is. Hij of zij heeft waarschijnlijk hetzelfde probleem als dat jij dat hebt. En mot voor het slapen gaan, dat is helemaal niet gezellig!

Sommige tips zijn standaard en sommigen zijn misschien en beetje gek. Is het je allemaal te veel gedoe? Slaap dan met armen en benen wijd om jezelf zo koel mogelijk te houden en rol zo snel mogelijk van elkaar af. Dan morgen maar weer een knuffelmoment. En een kus voor het slapen gaan, dat moet er wel van af kunnen. Slaap lekker!