Van Netflixen een romantische avond maken, het kan!

Netflixen onder een deken met een kop warme thee. In je pyjama. Of voor de meeste mannen, in hun trainingsbroek met een fles cola en een bak chips. Onderuitgezakt op de bank. In je eentje. Netflix is echt bij iedereen populair. Heerlijk om weg te zwijmelen in je favoriete film of serie. Maar, Netflix kan ook zorgen voor een romantisch avondje! Samen, tegen elkaar aan liggend op de bank. Met kaarsjes, hapjes en wijntjes. Hoe je Netflix romantisch houdt, zonder dat een van de twee kwijlend in slaap valt? Dat doe je zo:

 

  1. Haal de romantiek in huis

Geen romantiek zonder romantische sfeer! Dim de lichten, doe de kaarsjes aan en trek de gordijnen dicht. Of doe de lampen helemaal uit, net als in de bioscoop. De tv straalt wel genoeg licht uit. Heb je een lamp die je naar je stemming kunt instellen? Kies dan voor de kleur rood. De kleur van de liefde…Bezaai de tafel met heerlijke hapjes, lekkere drankjes. Zet de bank recht voor de tv, als die daar nog niet  stond. En niet te vergeten: een dekentje waar jullie onder kunnen kruipen. Oh en voor wat spanning: trek wat sexy’s aan en neem het chillen en relaxen niet té serieus. Dus geen pantoffels, badjas, pyjama, trainingspak en kniekousen. Doe zijn of haar favoriete luchtje op. Doe je best voor elkaar, dat voelt goed!

  1. De gulden middenweg

Hij houdt niet van drama en zij houdt niet van actiefilms. Of oorlogsfilms. Want die zijn niet gezellig. Niet geïnteresseerd in dezelfde genre? Kies er dan één die daar wel aan voldoet. Een romcom is altijd wel grappig en tegelijkertijd romantisch. Of kies wel voor je genre en haal je lief over door te vertellen dat zijn of haar favo acteur of actrice meespeelt. Om niet één van de twee teleur te stellen, kies je dus een leuke film. Het liefst enigszins een romantische of een feelgood. Zo laten jullie je lekker meeslepen in de liefdevolle sfeer.

 

  1. Liefde gaat door de maag

Als je naar de bios gaat, bestel je toch ook nachos met dipsaus of een enorme bak popcorn? Waarom dan niet als jullie thuis voor de buis zitten? Maak het extra gezellig met allerlei verschillende hapjes op tafel. Op leuk servies, omgeven door kaarsjes op tafel. Ga voor stukjes kaas, worst, chips, popcorn, bitterballen of voor de fitte mensen, aardbeitjes of snoeptomaatjes. Thuis kunnen jullie het helemaal naar jullie wens invullen. Oh en liefde gaat door de maag. Voer elkaar, dat helpt ook wel eens voor de romantische sfeer.

 

  1. Elke drie kwartier pauze

Even de film op pauze. Dus ook jouw inkakmoment! Klets even wat of knuffel of zoen elkaar. Een kwartier pauze haalt je uit je luie moment. Schenk weer wat drinken bij. Heb aandacht voor elkaar. Dankzij die romantische sferen in jullie Netflixfilm worden jullie helemaal meegesleept, pas het eens toe bij elkáár. Sla een arm om elkaar heen, knuffel, zoen, streel. Netflix & Chill is niet voor niets in het leven geroepen…

 

Romantiek, daar moet je uiteindelijk samen je best voor doen

Hoewel Netflix een uitstekend hulpmiddel is, moeten jullie toch echt zelf de romantiek er in brengen. Een gezellig avondje knus tegen elkaar aan liggen kan heel gezellig zijn. Maar wat als de een elke keer inkakt van een film en de ander verwacht wel wat spannenders na afloop? Dan is een filmavondje helemaal niet meer heel romantisch en is een van beiden elke keer teleurgesteld. Zorg er dus voor dat je niet inkakt en dat je de verwachtingen naar elkaar duidelijk maakt. Have fun!