Bedank je vader maar voor je huidige relatie

Dat klinkt apart. Tegenwoordig is het in Nederland niet heel normaal meer om je zoon of dochter uit te huwelijken. Je hebt toch zelf je huidige partner gevonden? In de kroeg, club of in het park. Wat heeft je vader daar nou mee te maken? Heel veel, blijkt! Denk eens terug aan je kindertijd…

Vader-zoon: Friendzone

Je vader is een voorbeeld voor je. Tenminste, dat was het toen je kind was. Vandaar ook dat de band die je met je vader had als kind, heel veel doet voor je relatie later. Ervoer je als zoon niet zo’n sterke band met je vader? Dan kan het zijn dat je voor altijd in de friendzone zit. Jij bent niet helemaal tevreden met je mannelijkheid en vrouwen zien je niet als date materiaal, maar als vriend.

Vader-dochter: I don’t need a man

Ook voor de dochter is de vader een voorbeeld in haar kindertijd. Moest je steeds smeken om aandacht te krijgen van je vader? Of is de vertrouwensband op een andere manier geschaad? Dan kan het zijn dat je op deze leeftijd geen man vertrouwd. Je hebt allerlei vooroordelen over mannen waardoor je jezelf tegenhoudt een man leuk te vinden. Je bent bang om je te binden.

Hoe sta je nu in je relatie?

Nu hoeft het niet zo te zijn dat je vader je verwaarloosde. Nee, een kind is kwetsbaar en 100% afhankelijk van zijn of haar ouders. Ouders zijn ook maar mensen. Bij een kind kunnen ervaringen dan ook heel drastisch overkomen. Nu is het natuurlijk helemaal het gevoel dat je ervoer en die kun je soms niet aan de kant zetten. In je huidige relatie kun je dan nog steeds last hebben van woede uitbarstingen, relatiebreuken of emotionele uitputtingen. Kijk er dan nu naar: hoe sta ik in mijn relatie? Heeft dit misschien te maken met de band met mijn vader vroeger?

Gelukkig, je pa kan ook voor hele fijne relaties zorgen!

Was de band wel goed met je vader? Dan ga je misschien wel op zoek naar een man die veel overeenkomsten heeft met je vader. Klinkt gek, maar als die relatie met je vader matchte, waarom zou deze relatie dan niet goed gaan? En daarbij: soort zoekt soort. Jij bent een kind van je vader, bezit de genen van je vader en lijkt misschien wel heel erg op je vader. Je zoekt er gewoon eentje die bij jou past.

 

Superdad = superrelatie

Vader-zoon hadden een hele goede band. Vader-dochter lieten elkaar op het juiste moment los. Ideaal. Dus nu ook een ideale relatie. Vanuit je eigen keuzes, je eigen puurheid en helemaal vanuit jezelf durf je je te binden aan je partner. Een superrelatie is geboren! Dat komt doordat je dankzij de goede band met je vader vroeger, je helemaal wist te ontplooien tot man of vrouw. Zelfstandig. Liefhebbend. Geliefd. Lekker in je vel zittend. Ready to love!