Livelaughlove: 5x onzin over de liefde

Al die fabels over de liefde.. Voor velen klinkt het als gezwijmel. Zit je in een relatie langer dan een jaar? Goed, dan weet je ook dat de meeste woorden die over de liefde zijn gesproken gewoon onzin zijn. Daar ben je vast inmiddels wel achter gekomen. Je kunt namelijk niet elke seconde verliefd zijn en je denkt inmiddels ook wel ergens anders aan.Toch ben je nog gek op elkaar. Ook als je niet met hem of haar in je hoofd gaat slapen en wakker wordt.

1.Liefhebbenden voelen elkaar aan – not

Tot in een zekere mate ja. Maar hoe vaak komt het wel niet voor dat de man de vrouw niet begrijpt en andersom? Tuurlijk herken je na een tijdje elkaars blikken. Weet je hoe de ander over bepaalde zaken denkt. Maar als het gaat over ontevredenheid, blijf communiceren! De ander kan niet ruiken of je het ergens niet mee eens bent. Misschien laat je het merken, voor jouw gevoel. Say it, men are from Mars and women are from Venus!

2.De ware liefde

Sommigen geloven er heilig in. Dat er maar één persoon is die voldoet aan hun ideaal plaatje. Nou, ookal ben je al een tijdje met je huidige vriend of vriendin, er zijn zat leuke jongens over de hele wereld. Misschien groeien jullie op den duur wel uit elkaar. Of komen jullie in moeilijke situaties terecht waar jullie beide totaal anders mee om gaan. En dan zou je zeker geen andere liefde kunnen vinden? Of je bent heel veeleisend. Dat kan ook natuurlijk.

3.Liefde kun je niet sturen

Je werd verliefd op je baas. Of op de vriend van je beste vriendin/ vriendin van je beste vriend. Je broer of zus ging er vandoor met jouw geliefde.Fout fout fout! Net zo fout als het excuus dat je liefde niet kunt sturen. Er is wetenschappelijk bewezen dat je zelf invloed hebt op de gevoelens van liefde. Laat je het toe of niet? Kies je met je hart of met je hoofd? Het onderzoek toont aan dat liefde versterkt en afgezwakt kan worden. Bedrock schreef er wat uitgebreider over. Lees vooral, no more excuses!

4.Happily ever after

Sprookjes zijn leuk. Maar ze bestaan niet. Helaas of juist niet. Hoeveel huwelijken liepen op de klippen het afgelopen jaar? Volgens cbs scheiden er 34.000 stellen per jaar in Nederland.Dat is best wat. Dus, leuk om met je lief te fantaseren over de toekomst. Maar houd in je achterhoofd dat niet alles op rolletjes loopt. Juist als je langer samen bent, moet je voor elkaar gaan. Tijd maken is heel belangrijk. Interesse tonen. Elkaar helpen met de kinderen en in het huishouden. Liefhebben, romantiek. Misschien dat dat helpt.

 

5.Happy single

Happy single, ahum. Single ladies en single heren kwellen zichzelf. Zijn hartstikke ongezond. Zorgen niet goed voor zichzelf. WANT:  Geen liefde ontvangen is nog schadelijker dan roken. Dat blijkt uit het boek ‘Advances in personal relationships’ van Jones en Perlman. Dus haastig op zoek naar een liefde, want daar word je hartstikke gezond van. Samen een peukje doen kan misschien geen kwaad.. Je hebt iemand in de wintermaanden die je door de koude nachten heen sleept, je hebt meer gezelligheid om je heen. Happy singles: probeer het eens, een relatie!